Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγκαλεί την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση τις διοικήσεις των ταμείων του κλάδου και των Ενώσεων - μελών της για την απόρριψη «των σχεδίων που η κυβέρνηση προετοιμάζει εναντίον της σχεδιαζόμενης υφαρπαγής και κατάργησης του αγγελιόσημου, του κοινωνικού μας πόρου, από τον οποίο εξαρτούν την ύπαρξη και λειτουργία τους τα ασφαλιστικά μας ταμεία».
Ο συναγερμός σήμανε μετά το έγγραφο Στουρνάρα προς το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ), με το οποίο το υπ. Οικονομικών ζητάει να του αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τον κοινωνικό του πόρο (αγγελιόσημο), μάλιστα κατεπειγόντως, έως τις 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, ζητείται αναλυτική καταγραφή με τα "μη ανταποδοτικά τέλη των φορέων γενικής κυβέρνησης".
Για να μην υπάρξει παρανόηση, καταγράφεται η μνημονιακή υποχρέωση να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα "των πόρων υπέρ τρίτων" ενόψει σύνταξης του προϋπολογισμού για το 2014. Το θέμα πρέπει να έχει λυθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2013!
Ήδη το ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε να αποστείλει τη σχετική καταγραφή, η οποία θα συνοδεύεται από γνωμοδότηση νομικού, με την οποία θα τεκμηριώνεται ότι ο πόρος -το αγγελιόσημο- είναι ανταποδοτικός.


______________________
http://www.avgi.gr/article/534645/amuna-apo-ta-somateia-ton-dimosiografon-gia-tin-epithesi-sto-aggeliosimo