~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ερευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά η ETUC Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων



Τη διεξαγωγή έρευνας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ανάγκη διαβούλευσης των εργαζομένων, ζητά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΤUC), με επιστολή που απέστειλε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC.
Η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλάουντια Μεν, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι αυτό το κλείσιμο αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα στην πληροφόρηση και στη διαβούλευση εργαζομένων και δημοσιογράφων αγνοήθηκαν πλήρως και απαιτείται αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Η κ. Μεν τόνισε χαρακτηριστικά «Όπως πριν από δέκα χρόνια, με την υπόθεση Renault στο Βιλβόρντ του Βελγίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αποδείξει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ζητά από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τις δημόσιες επιχειρήσεις στις πρόνοιες που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την πληροφόρηση και τη διαβούλευση, ενισχύοντας μάλιστα τις υπάρχουσες διαδικασίες.



__________________________
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ |
21.06.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου