~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αποφυλακίστηκε ο Κώστας Σακκάς



"Ανάπηρη" ελευθερία επεφύλαξε το Συμβούλιο Εφετών για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Ο μονόδρομος για την αποφυλάκισή του, αφού είχε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο προφυλάκισης που επιβάλει το Σύνταγμα και οι νόμοι, συνοδεύτηκε από πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους που από νομικούς κύκλους χαρακτηρίζονται απαράδεκτοι και προσβλητικοί.
[...]
Χαρ. Αθανασίου: "Η πολιτεία δεν είχε συμφέροντα από την παρατεινόμενη κράτηση"
Για "δυσλειτουργίες και παθογένειες ετών" έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου για τις οποίες "εργαζόμαστε σκληρά με σκοπό την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση των διαδικασιών απονομής της Δικαιοσύνης, πολύ περισσότερο όταν κατηγορούμενοι είναι προσωρινώς κρατούμενοι".
Με δήλωσή του ο Χαρ. Αθανασίου υποστήριξε ότι "η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια απάντηση σε όσους όλο αυτό το διάστημα υποστήριζαν ότι η Πολιτεία είχε συμφέρον στη συνέχιση της προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου κ. Κώστα Σακκά στις φυλακές". Ισορροπώντας ανάμεσα στην προηγούμενη ιδιότητά του ως δικαστής και την σημερινή του ως πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης ο Χαρ. Αθανασίου τόνισε ότι "εκ του Συντάγματος ουδεμία παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας επιτρέπεται στις κρίσεις των δικαστών" και πρόσθεσε ότι "η Πολιτεία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία επιτελεί πάντοτε το καθήκον της και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες. Το κράτος Δικαίου αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα της Δημοκρατίας και της αρμονικής κοινωνικής συμβίωσης. Αυτό είναι η πυξίδα μας και η αδιαπραγμάτευτη αρχή μας».
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κοινωνία αφύπνισε τους φορείς της Δικαιοσύνης
"Αποδεικνύεται πόσο ζωτικοί για τη δημοκρατία είναι οι κοινωνικοί αγώνες", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απελευθέρωση του Κώστα Σακκά. Τόνισε, μάλιστα, ότι με την απόφαση του Εφετείου "αποδεικνύεται ότι μια κοινωνία σε δημοκρατική εγρήγορση είναι εκείνη που αφύπνισε και τους φορείς της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το αυτονόητο, το συνταγματικά επιβεβλημένο, η άρση της παράνομης κράτησης του Κώστα Σακκά, που διεκδίκησε την ελευθερία του, διακινδυνεύοντας την ίδια τη ζωή του". Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέληξε λέγοντας πως "η Ιστορία δε γράφεται με το μελάνι των μνημονιακών συμβάσεων που αλλοιώνουν το πολίτευμα. Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή, συλλογική διεκδίκηση και με την ζώσα και ενεργό κοινωνική αξίωση οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης να αντικατοπτρίζουν και να περιφρουρούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία".
Διαβάστε αύριο στην "ΑΥΓΗ" ολόκληρο το ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου